[Presentació] Cicle de cinema Docs Hedy Lamarr 2023: La belleza y el dolor. Canòdrom obert

https://comunitat.canodrom.barcelona/assemblies/comunitat/f/1651/meetings/2652?locale=ca

Considerada una de les fotògrafes vives més importants dels Estats Units, Nan Goldin va fundar el 2017 el grup activista PAIN amb l’objectiu de pressionar als museus i institucions artístiques per a posar fi a la seva relació amb la família Sackler, propietaris de la farmacèutica productora del Oxycontin, alhora que denunciaven el seu paper en l’epidèmia que va colpejar els Estats Units i que es va emportar la vida de 600.000 persones.

Lleó d’Or a Venècia i nominada a l’Òscar a la Millor Pel·lícula Documental, La belleza y el dolor de l’oscaritzada Laura Poitras pel documental CitizenFour segueix la vida de Nan Goldin, de la seva feina com a fotògrafa de la contracultura i el seu activisme. Però també parla de com el poder ho arrossega tot sense contemplacions.

L’Ullal és el festival transfeminista de fotografia que mossega la realitat des de les lluites de base, pràctiques de resistència i cossos dissidents. En un context global carregat d’imatges fugaces i efímeres, però produïdes des d’un règim visual hegemònic, es fa necessari generar espais de creativitat que qüestionin els rols assignats pels mitjans de comunicació i els relats institucionals.

La belleza y el dolor
Laura Poitras, Estats Units, 2022
1h 53min, +16, Versió original amb subtítols en castellà